9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Godt med grønt
- Pænt næringsindhold
- Mætter og smager godt
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En herlig og lækker gratin, der indeholder en lang række sunde og nærende ingredienser, og som i kombination smager fantastisk. Kraftig i smagen, fyldig og mættende, og desuden en ret, der kan spises af alle, Keto eller ej.
Gratin med broccoli, frisk avocado og bacon
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk broccoli
- 1 stk gulerødder ca. 100 gram
- 75 gram bacon
- 40 gram mandelmel
- 200 gram hytteost
- 100 ml bouillon
- 1 stk grøntsagsbouillon terning
- 5 stk æg
- 30 gram parmesan
- 2 spsk citronsaft
- 0,5 tsk muskatnød
- 1 stk avocado
- 0,5 spsk smør
Fremgangsmåde
Grøntsager og forberedelse
- Start med at skære broccoli i buketter, skral gulerødder og hak dem fint. Halver også avocado, fjern stenen og skær dem i skiver. Læg dem til side.
Stegning
- Steg nu bacon på en pande, og tag det fra, når det er gennemstegt. Steg så broccoli og gulerødder på pande i baconfedtet, indtil det går lidt farve.
Klargøring og bagning
- Tænd for ovnen på 190°. Tag en skål og tilsæt mandelmel, hytteost, bone broth, grøntsagsbouillon, æg, parmesan, muskatnød, citronsaft samt godt med salt og peber. Pisk det godt sammen. Tilsæt så grøntsagerne og bland rundt.
- Smør et ovnfast fad med smør eller en gryde der kan komme i ovnen. Tilsæt hele massen, og læg så avocadoskiver i. Pres dem lidt i, så de synker godt ned.
- Lav nu en blanding af parmesan og mandelmel, og styg det på toppen. Bag det i ovnen i 35-40 minutter.