12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Havbars er lækkert og anderledes for mange. Andre fisk kan også bruge.
- Dejligt med pistacienødder i en hovedret
Ulemper
- Nødderne skal pilles
Endelig vurdering af retten
En frisk og lækker ret med fisk, kombineret med karamelliserede rosenkål og drysset med persille og pistacienødder. Det er helt klart en lidt anderledes, men ganske lækker ret, hvor pistacienødderne ikke kan undværes. Hvis du ikke kan finde havbars, kan du andre fisk fra havaborre familien
Grillede havbars med karamelliserede rosenkål og pistacienødder
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 400 gram havbars eller en anden slags fisk
- 1 tsk stødt paprika
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,5 bundt frisk persille
- 2 spsk smør
Rosenkål
- 500 gram rosenkål
- 4 spsk smør
- 1 stk rødløg
- 40 ml rødvinseddike
- 50 gram pistacienødder
Fremgangsmåde
Fisk
- Læg din havbars på et skærebræt. Pres hvidløgsfed over fisken, og gnid paprika, salt og peber på fisken. Hak persille og gnid også en mindre håndfuld over fisken. Lad den trække lidt i krydderierne. Du kan med fordel lave rosenkålen, og vende tilbage til næste punkt efter 5-10 minutter.
- Efter fisken har trukket i 5-10 minutter, tilsætter du halvdelen af smørret på en pande og steger fisken på den ene side i ca. 7 minutter. Tilsæt mere smør til panden og steg i ca. 6-7 minutter på den anden side også.
Rosenkål
- Tilsæt vand i en gryde, så de lige dækker rosenkålen. Kog dem i 6-7 minutter.
- Tag en gryde og tilsæt rødvinseddike. Hak løg og steg dem i eddiken, sauter rosenkål i ca. 5 minutter, indtil de begynder at tage en gylden farve. Drys med salt og peber.
- Pil pistacienødder og drys dem inden servering, samt hak persille og drys inden servering. Spis den grillede havbars med karamelliserede rosenkål.