6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Velsmagende og god
- Mættende
Ulemper
- Et par timers kogetid
Endelig vurdering af retten
En lækker omgang svinemørbrad, der steges til en omgang pulled pork, uden en stegetid på 10 timer. Den er kombineret med masser af lækre grønsager og en mozzarella salat til. Et velsmagende måltid der mætter. Der er gulerødder i retten, som skal spises i moderate mængder.
Grøntsagsfad med pulled pork og mozzarella salat
Bedøm denne ret
Ingredienser
Grøntsagsfad med pulled pork
- 400 gram svinemørbrad
- 2 spsk smør
- 400 gram hakket tomater
- 50 ml bouillon
- 4 tsk æblecidereddike
- 2 stk hvidløgsfed
- 3 stilke bladselleri
- 1 stk gulerødder
- 50 gram radiser
- 2 stk laurbærblade
Mozzarellasalat
- 2 spsk olivenolie
- 125 gram mozzarella
- 2 stk løse tomater
Fremgangsmåde
- En trykkoger er god til at lave pulled pork med, hvis du ejer sådan en. Ellers tænd ovnen på 185° (almindelig varme).
- Afpuds din svinemørbrad. Skær den i stykker af ca. 2 cm, og steg dem på panden i 2-3 minutter, kun så skorpen steges.
- Læg smør i bunden af en Römertopf eller en gryde, der kan klare ovnen.
- Læg kødet i sammen med oksebouillon, hakkede tomater og æblecidereddike.
- Hak bladselleri, skær guleroden i mindre stykker, halvér radiserne, og preshvidløget. Tilsæt det hele til gryden sammen med laurbærblade, læg låg på, og sæt den i ovnen i 60 minutter.
- Tag retten ud af ovnen, og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden i strimler, så godt du kan. Tag låget af, skru temperaturen op på 225°, og giv den 15 minutter mere i ovnen.
- Skær tomater og mozzarella i skiver. Anret dem skiftevis i lag, og dryp med olivenolie inden servering.