2.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Nemme at lave
- Ingen eftersmag af æg eller mandelmel
- Konsistens der er meget tæt på almindelige boller
Ulemper
- Relativt dyrt at lave grundet mandelmel
Endelig vurdering af retten
En opskrift på Keto boller, der hverken smager af mandelmel eller af æg. Konsistensen er tæt på brød, uden at være helt i øjet, og tilsætter du pålæg, føles og smager det som almindelige boller. De er utrolig vellykkedes og relativt nemme at lave.
Keto boller uden smag af æg og mandelmel
Bedøm denne ret
Ingredienser
Osteblanding
- 175 gram revet ost
- 60 gram flødeost
Resten af dejen
- 2 stk æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk loppefrøskaller
- 1 tsk salt
- 1 tsk xanthan gum
- 175 gram mandelmel
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 200°
Osteblandingen
- Start med at smelte revet ost og flødeost i mikroovnen. Giv det 20 sekunder, rør i det, og giv det ca. 20 sekunder mere.
Resten af dejen
- Tilsæt æg i den smeltede ost, dernæst de tørre ingredienser, undtagen mandelmel, og bland det godt sammen. Tilsæt nu mandelmel lidt af gangen, og ælt mandelmelen ind i dejen med en ske.
- Vi oplever det bedste resultat, ved at have dejen på køl i 30 minutter, men det kan sagtens undværes. Form dejen til boller,
- Form dejen til boller, smør dem med mælk, æg eller vand, og drys med sesamfrø. Bag dem i 10-12 minutter ved 200°.