Keto falaffel med tomatsalat

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid10 min
Samlet tid25 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 877kcal
Kulhydrater: 14g
Protein: 33g
Fedt: 70g
Fiber: 13g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Falafel
  • 100 gram mandler
  • 120 gram blomkålsris
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 2 stk æg
  • 40 gram sesamfrø
  • 1 spsk smør
Topping
  • 60 gram tahin
  • 0,5 stk peberfrugter
  • 30 gram syltede agurker
Tomatsalat
  • 100 gram cherrytomater
  • 1 stk rødløg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 30 gram feta

Fremgangsmåde

Falafel
  • Start med at hakke dine mandler fint i en minihakker eller egnet køkkenmaskine til det, da vi nemlig skal bruge mandelmel. Tilsæt det derefter i en food processer, og tilsæt resten af ingredienserne for falaflerne (gem lidt persille til at drysse på toppen inden servering). Lad det derefter trække i 10 minutter.
  • Tilsæt smør på en pande. Tag en ske, og form en stor klat af falafel dejen, og læg den på panden. Tryk den lidt flad, hvis ikke den selv falder godt sammen under stegningen. Steg alle dine falafler sådan, og gør topping og tomatsalat klar imellemtiden.
Topping
  • Tilsæt tahin i en skål. Hak peberfrugter og syltede agurker fint, og bland det i dressingen.
Tomatsalat
  • Halver cherrytomater og læg i en salatskål eller et fad. Skær rødløg i strimler, og hak persille fint. Bland det sammen og tilsæt olivenolie. Drys med lidt feta på toppen inden servering
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her