7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Simpel og nem at lave
- Smager godt og har gode variationsmuligheder
- Godt næringsindhold
Ulemper
- Æggebaseret, som nogle kan være træt af på Keto
Endelig vurdering af retten
En frittata er en æggebaseret italiensk ret, der ligner en skorpeløs quiche, og kan være tilsat mange forskellige ting, både af grøntsager og kød. Den er nem, simpel, yderst Keto venlig og super lækker. Vi laver den med asparges, og tilsætter flødeost i selve æggemassen. Derover er den toppet med hvidløg og bacon.
Keto frittata med asparges i ovn
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 40 gram bacon
- 0,5 stk rødløg
- 1 bundt asparges
- 2 stk hvidløgsfed
- 4 stk æg
- 100 gram flødeost eventuelt med smag
- 2 tsk loppefrøskaller
- 50 gram cheddar på toppen
Fremgangsmåde
- Tag en pande og steg dine baconstykker. Når det er tilpas stegt efter din smag, sætter du det til side, og hakker rødløg, som du tilsætter panden. Steg det i ca. 3 minutter.
- Tænd for ovnen på 200°
- Skær bunden af asparges og steg dem på panden med rødløg, og pres hvidløgsfed. Steg i nogle minutter mere.
- Tag en skål og bland æg, loppefrøskaller, flødeost og cheddar sammen. Skær bacon i mindre stykker og tilsæt også. Tilsæt salt, peber og timian og mix godt sammen.
- Tag et ovnfast fad ca 23x15, og smør med olivenolie eller fedt fra panden, hvis der er overskydende. Tilsæt så æggeblandingen og asparges, løg og hvidløg fra panden.
- Bag det i ovnen i 30 minutter, eller indtil æggemassen får en sprød og orange skorpe. Stik i den med en gaffel for at vurdere, om den er færdigbagt.