6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Minder meget om paella (ingen smag af blomkål)
- Dejlig krydret
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En ret hurtig og lækker paella! Vi bruger blomkålsris, og når de steger lidt, minder de meget om paellaris. En sjov blanding med kylling og rejer, men samlet set en rigtig, rigtig god efterligning af paella.
KETO Paella
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 350 gram kyllingebryst
- 300 gram rejer
- 100 gram grønne bønner
- 1 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk tørret timian
- 0,5 tsk peber
- 0,5 tsk salt
- 150 ml flåede tomater
- 0,5 bundt frisk persille
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- 50 ml bouillon
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
- Hak løg, pres hvidløg og tø bønnerne op hvis de er på frost. Skær kyllingestykkerne i spisestørrelser og pil rejerne hvis de skal pilles. Behold eventuelt halerne hvis du vil holde den ekstra æstetisk!
- Tilsæt kylling i en skål og bland det med gurkemeje, timian, hvidløg og salt og peber.
- Lav blomkål til ris med foodprocessoren, hvis du ikke allerede har dem som ris.Tag en stor pande frem og tilsæt smør. Skru op på hård varme, og tilsæt blomkålsrisene når smørret syder (det må ikke syde for længe, for så bliver det brunt og oxideret). Steg blomkålsrisene ved hård varme i ca. 2-3 minutter. Tag det af panden (det kommer tilbage på panden snart)
- Tilsæt olivenolie til panden og steg kylling i 2-3 minutter. Tilsæt blomkålsris igen, sammen med flåede tomater, bønner, kyllingebouillon, salt, peber og rejerne. Sæt låg på panden og lad det stege i ca. 5 minutter ved middel varme.
- Tag låget af steg det i 3-4 minutter mere, vend i det ofte. Tilsæt persille og bland det godt igen. Smag til med salt og peber og eventuelt citron.