7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Anderledes og lækker
- Godt match af grønt og kødet
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Kyllingekødboller der er marineret i flæskesvær, kerner og mandelmel, og smagskrydret med rosmarin. De er simple og hurtigere at lave, og er ganske anderledes. De kombineres med en herlig salat med parmaskinke, der er simpel og let.
Knasende kyllingeboller med serranosalat
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kyllingebollerne
- 300 gram hakket kyllingekød
- 1 spsk smør
- 0,5 stk rødløg
- 30 gram solsikkekerner
- 10 gram græskarkerner
- 30 gram flæskesvær
- 30 gram mandler
- 2 tsk tørret rosmarin
- 2 stk æg
Serranosalat
- 0,5 bundt asparges
- 30 gram cherrytomater
- 125 gram blandet salat
- 60 gram serranoskinke
Fremgangsmåde
Kyllingeboller
- Start med at skære rødløg så fint som du overhovedet kan. Tilsæt så smør på en pande og steg rødløg i 2 minutter. Tilsæt græskarkerner og solsikkekerner og steg i 3-4 minutter. Hæld det så over i en stor dyb tallerken.
- Tag en minihakker og tilsæt flæskesvær, mandler samt rosmarin. Blend det til mel og tilsæt det i den samme skål som kernerne. Tag en skål og klæk 2 æg.
- Tilsæt kyllingekødet i en skål og tilsæt salt og peber. Tag et stykke bagepapir og læg på en bradepande, samt tænd for ovnen på 200°.
- Form boller af kyllingekødet med en ske og din hånd. Vend den i æg derefter i mel-kerne blandingen og læg på bradepanden. Gør det samme med resten af kødet, og bag i ovnen i ca. 25 minutter. Lav salaten imens
Salat
- Skær bunden af dine asparges, skær dem i mindre bidder og kog dem kortvarigt i kogende vand. Halver cherrytomater og hak salaten fint. Riv serranoskinke i mindre stykker og tilsæt. Server salaten med dine lækre kyllingeboller.