11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Meget autentisk
- Stærk og lækker i sin smag
- Meget smagfuld og kraftig
Ulemper
- En anelse for stærk for nogle med den mængde jalapenos
Endelig vurdering af retten
Her får du en autentisk thai suppe, der giver dig et væld af smagsnuancer i en lækker og kraftig suppe. Den indeholder rød karry, ingefær, og kokosmælk, og bliver derfor krydret rund i smagen. Vi tilføjer desuden hvidkål i stimler, sukkerærter og jalapenos, der er en gode og spicy tilføjelser
Krydret thai suppe
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 350 gram kyllingebryst
- 2 spsk pofiber
- 3 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 40 gram jalapenos
- 2 stk hvidløgsfed
- 400 gram kokosmælk
- 200 gram hvidkål ca. 2 store håndfulde
- 125 gram sukkerærter
- 3 stilke forårsløg
- 2 stk lime
Krydderier
- 2 tsk rød karrypasta
- 0,5 tsk gurkemeje
- 1 tsk chilipulver efter smag
- 1000 ml bouillon
- 10 gram frisk ingefær
Fremgangsmåde
- Læg pofiber på en tallerken og vend kyllingen i det. Varm olie på en pande og steg kyllingen indtil den er klar (ca. 2-3 minutter). Tag kyllingen af panden når den er færdig, og læg den på en tallerken ved siden af.
- Hak løg, jalapenos og hvidløg (og skær eventuelt sukkerærter og hvidkål, når du allerede er i gang), og steg løg, jalapenos og hvidløg i en suppe gryde. Tilsæt alle krydderierne, chili, kokosmælk og kyllingeboullion. Få det til at koge og sæt temperaturen ned, og lad det simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt kylling, hvidkål og sukkerærter, og kog det uden låg indtil hvidkålen har en passende konsistens. Drys med forårsløg og pres lidt lime over retten inden servering!