3.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Utrolig sund
- Frisk og lækker
- Kalorielet og mættende
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Denne aspargessalat med splintede mandler og chiafrø har et fantastisk næringsindhold, og er kombineret med frisk og lækker laks. Man kan roligt sige, at denne ret rammer toppen af skalaen hvad angår sund mad, Keto eller ej.
Laks med aspargessalat med splintrede mandler og chiafrø
Bedøm denne ret
Ingredienser
Stegt laks
- 300 gram laksefilet
- 0,5 spsk smør ca. 8 gram
- 1 stk citron
Salat
- 40 gram edamamebønner
- 1 bundt asparges
- 35 gram radiser ca. 3 radiser
- 0,5 stk agurk
- 40 gram mandler eller mandel splinter
- 1 spsk chiafrø
- 50 gram feta
Dressing
- 2 spsk olivenolie eller avocadoolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
Stegt laks
- Kom lidt smør på en pande, og steg laksen først 2 minutter på kødsiden
og derefter 5-6 minutter på siden med skind.
Salat
- Kog dine edamamebønner i saltet vand i en gryde i 2 minutter. Hæld vandet
fra, hæld koldt vand over, og lad dem afkøle. - Snit radiserne. Skær bunden af aspargesene, og skær den øverste del i
mindre stykker. Skær agurken i skiver, og hak mandlerne, hvis du ikke har købt
dem som splitter. - Kom alle ingredienserne til salaten i en salatskål. Bland det godt rundt.
Dressing og servering
- Lav dressingen ved at blande olie og citronsaft med en håndfuld hakket
persille. Hæld dressingen over salaten. Drys derefter mandler og feta på toppen. - Skær citronen i skiver, og servér salaten sammen med laks og citronskiver.