4.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God fisk, og lækkert kombineret med avocadosalsa
- Friskhed fra lime
- Super hurtig at lave
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Laks og avocado salsa er et rigtig godt match, og med en frisk salat, er denne hovedret lige i skabet. Den er ketovenlig, så det gør noget, og giver både mættende struktur fra det høje antal grønt, men uden at føle sig snydt, da retten indeholder flere forskellige ting
Laks med avocado salsa
Bedøm denne ret
Ingredienser
Laks
- 1 spsk smør
- 300 gram laksefilet
Avocadosalsa
- 1,5 stk avocado
- 1 stk rødløg
- 0,5 bundt frisk purløg ca. 1-2 spsk
- 1 stk lime
Salat
- 2 stk løse tomater
- 0,25 stk agurk
- 60 gram blandet salat
- 30 gram feta
Fremgangsmåde
Laks
- Vi starter med at sætte laksen til at stege, og så ser vi, om vi kan nå at lave avocado salsa og salat, inden laksen er færdig. Der skal fart på!
- Start med at krydret laksen med salat, peber og eventuelt lidt andre krydderier som en blanding af, spidskommen, hvidløg, cayenne peber, timian og oregano.
- Tilsæt smør på en pande, og steg laksen i 2 minutter med siden opad, som er siden uden skind. Steg den efterfølgende i 6-7 minutter på skindsiden. Det gør ikke noget, at skindet brænder en anelse på.
Avocado salsa
- Halver avocado og fjern stenen. Skær avocado på langs og tværs, imens den stadigt sidder i skallen. Brug en ske til at fjerne indmaden, og lægge det i en skål. Hak nu et løg fint, og læg ca. halvdelen i din salsa, og suppler, hvis der skal mere i. Pres saften fra en hel lime deri, og krydder med salt og peber. Hak purløg fint og tilsæt det også. Lav så salaten.
- Salaten er simpel, da vi blot hakker og skærer tomat, agurk og salat, som du plejer det, og tilsætter feta på toppen. Så er vi færdige, og det er din laks sikkert også. Server laksen med avocadosalsa og salaten til.