7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækker hovedret som kan stå selvstændigt, og spises med godt grønt tilbehør
- Smager utrolig godt. Asparges stegt i en lækker balsamico dressing, passer perfekt til kødet
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En god hovedret med oksemørbrad på en bund af asparges. Grøntsagern er stegt i en timian balsamico eddike, som kombineres med et perfekt stykke oksemørbrad, der er bagt i ovnen til en perfekt kernetemperatur. Simpel og god.
Oksemørbrad med balsamico asparges
Bedøm denne ret
Ingredienser
Oksemørbrad
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk stødt paprika
- 0,25 tsk tørret spidskommen
- 3 stk hvidløgsfed
- 500 gram oksemørbrad
- 1 spsk smør
Asparges og gulerødder
- 1 bundt asparges
- 0,25 tsk salt
- 2 tsk balsamico eddike
- 0,5 tsk sennep
- 1 stk gulerødder
- 1 bundt frisk timian
- 1 tsk smør
Fremgangsmåde
Oksemørbrad
- Tag en stor frysepose og tilsæt olivenolie, paprika, salt, peber, spidskommen og presset hvidløgsfed. Bland det godt og
- Afpuds din oksemørbrad og tilsæt den i posen. Bland det godt rundt og lad det trække i en halv time. Tilsæt lidt smør på en pande og steg din oksemørbrad ved hård varme på alle sider. Tag den af,
- Tænd for ovnen på 200°, læg oksemørbraden i et ildfast fad, og bag den i ovnen til den her en kernetemperatur på 57° for medium og 60° for gennemstegt. Læg lidt stilke af frisk timian oven på kødstykket. Dine asparges skal have kort tid på panden, så begynd på dem når kødet er ca. 50°.
- Lad kødet afkøle i 5 minutter inden du skærer det.
Asparges og gulerødder i balsamico
- Skær ca. 1-2 cm af bagenden af dine asparges, og skær din gulerod over 2-3 gange, og derefter i tykke strimler. Bland balsamico eddike, sennep, salt og lidt hakket frisk timian i en skål. Tilsæt smør på en pande og steg gulerødderne i 2-3 minutter. Tilsæt derefter asparges og balsamico blandingen. Steg det i 3-4 minutter.