2.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lækkert og fedtrigt
- Passer til det meste
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Ostegratineret blomkålsris er en god måde, at få lidt lækkert tilbehør, som pumper din fedtkonto lidt op. Den passer overraskende godt til det meste og er hurtig og simpel at lave.
Ostegratineret blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk blomkål 200 gram
- 60 gram revet ost
- 40 gram bacon
- 1 bundt frisk purløg
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 200°
- Steg bacon på panden i 2-5 minutter. Lav blomkålsris imens.
- Hak blomkål til blomkålsris (ca. 200 gram per person), enten ved hjælp af en food processer (pas på med at blende dem for meget, for så bliver de til mos!), eller ved at hakke dem manuelt, først til buketter, og så til ris. Det tager lidt tid, så brug food processoren
- Læg blomkålsris i et fad, drys med ost og derefter bacon.
- Bag i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil osten er smeltet
- Drys med hakket purløg inden servering