15.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Sommerlig og lækker
  • Meget smagfuld af forskellige nuancer

Ulemper

Tid
9
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Her får du en lækker bowl (skål) af rejer og tonsvis af forskelligt grønt, tilsat en dressing der både har et tvist af citron, appelsin og sesamfrø. Den har en utrolig god helhed, og hvis du er til rejer, er det har lige sagen. Ganske Keto venlig og super mættende!

 

Rejesalat bowl med tvist af granatæble

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 min
Ventetid10 min
Samlet tid30 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 535kcal
Kulhydrater: 15g
Protein: 24g
Fedt: 39g
Fiber: 9g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Selve salaten
  • 2 spsk smør
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 200 gram rejer
  • 200 gram blomkålsris
  • 1 stk avocado
  • 0,5 stk rødkål
  • 1 stk agurk
  • 1 stk gulerødder
  • 1 stk babyspinat
  • 0,5 stk granatæble
Dressing
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk tahin
  • 0,5 tsk sennep
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 stk citron skræl derfra
  • 0,5 stk appelsin skræl derfra

Fremgangsmåde

Salaten
  • Start med at tilsætte smør på en pande og lade det varme op. Pres hvidløgsfed på panden og tilsæt nu dine rejer. Steg dem ganske kort, hvis det er de almindelige små rejer. Et par minutter er nok. Læg dem til side.
  • Tilsæt så blomkålsris på panden og steg i nogle minutter. Fordel blomkålsris i bunden af dine tallerkner der skal anrettes.
  • Hak rødkål fint, udhul avocado og skær i tern, skær agurk i skiver og over på tværs 2-3 gange, så det bliver til små stængler. Skræl gulerod og skær i mindre stykker. Fordel på tallerknerne. Læg også babyspinat ved.
  • Skær granatæble over og tag den mængde du skal bruge. Knæk det over med fingrene og tag kernerne ud med fingrene. Anret i skålene.
Dressing
  • Lav en dressing ved at presse hvidløgsfed og tilsætte alle de andre ingredienser i en lille skål. Fra citron skal vi bruge skræl og lidt saft, og fra appelsinen er det hovedsagligt skrællen, men du kan bruge lidt saft også, hvis du har lyst. Smag til med salt og peber.
  • Bland dressingen godt rundt, og hæld den over salaterne inden servering.
Noter:
Vi brugte oprindeligt tang i opskriften, men da det er svært at finde i normale forretninger, har vi erstattet det med babyspinat. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her