5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Anderledes røræg, hvilket er lækkert
- Sødme fra appelsin
Ulemper
- Sødme fra appelsin, alt efter hvordan man ser på det!
Endelig vurdering af retten
Det lyder måske som en mærkelig variant af røræg, men den er faktisk utrolig lækker, og rart til forandring. Appelsinskalden giver en overraskende sødme, der er en spændende kombination til røræggene. Chiafrøene er lækre og rigtig sunde!
Røræg med chiafrø og appelsinskald
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 0,5 tsk smør
- 2 stk æg
- 1 spsk chiafrø, kan undlades
- 1 stk appelsin
- 50 gram blandet salat
Fremgangsmåde
- Tilsæt smør til en pande og imens det varmer, klækker du dine æg i et glas eller i en skål. Vi tilføjede et lille sjat mælk (fløde kan også bruge), da det gør æggene mere fyldige, men det er ikke inkluderet i indkøbslisten. Mix det godt med en gaffel, tilsæt salt og peber, og hæld det på panden.
- Vend det en gang imellem, til æggene er stegt til røræg. Drys med lidt chiafrø på panden i de sidste 20-30 sekunder det steges.
- Lav en bund af salat og læg det på en tallerken, læg røræg ovenpå, drys med lidt flere chiafrø og riv appelsinskald efter behov over retten.