6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Simpel og god
- Mætter fint
Ulemper
- Kunne godt bruge en dressing eller lignende, da den næsten er for simpel :)
Endelig vurdering af retten
Her får du en super duper god og kalorielet ret, der involverer noget så simpelt som en omgang stegte grøntsager og et stykke bagt torsk. Vi vender torsken i paprika, hvidvin, citron og hvidløg, og steger grøntsagerne i persille og soja. Retten er simpel, mættende og lækker, og naturligvis super kulhydratfattig.
Torsk med stegte grøntsager
Bedøm denne ret
Ingredienser
Torsk
- 350 gram torsk
- 4 spsk smør
- 3 spsk citronsaft
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,5 tsk paprika
- 50 gram hvidvin
Grøntsager
- 1 spsk soja sauce
- 0,5 bundt frisk persille
- 2 stk squash
- 1 stk peberfrugter
- 0,5 stk citron
Fremgangsmåde
- Tilsæt smør på en pande og smelt det. Når det er smeltet, hælder du ca. halvdelen af smørret over i et ovnfast fad, som kan rumme din torsk, og så tilsætter du citronsaft, presset hvidløgsfed, paprika og salt og peber. Tilsæt også hvidvin, og bland det godt rundt.
- Vend så torsken i det ovnfast fad på begge sider og bag det i ovnen ved 200° i ca. 14-15 minutter.
- Skær squash i tynde skiver. Brug eventuelt en skræller til at skrælle skiver af squashen, og skær peberfrugt i store spisestørrelse stykker.
- Varm den lille smule smør der er tilbage på panden op og steg så dine grønsager. Tilsæt soja og halvdelen af din persille.
- Et godt trick ved persillen er, at lægge bundet ned på et skærebræt, og så bruge en gaffel til at "rive" bladene af. Så får du mere eller mindre kun bladene af!
- Server de stegte grøntsager med din bagte torsk, og drys med lidt persille på toppen og skårne citronskiver.