6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Fantastisk kombination
- Velsmagende og krydret
Ulemper
- Mere køkkentid end gennemsnittet
Endelig vurdering af retten
Denne opskrift er en lækker keto ret der rammer plet på kombinationen af maden. Köfte er krydret oksekød, der sammen med den græske salat og græsk inspireret dip, haidari, giver et fantastisk måltid. Vi laver en stor portion, så vi kan bruge vores köfte som rester dagen efter.
Sis köfte med græsk salat og haidari
Bedøm denne ret
Ingredienser
Sis köfte
- 2 stk rødløg
- 1 stk hvidløgsfed
- 800 gram hakket oksekød
- 1 stk æg
- 3 tsk tørret spidskommen
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk stødt paprika
- 0,5 tsk revet muskatnød
- 1 stk citron
Dip
- 2 stk peberfrugter rød
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
- 15 ml vand* ca. 1 spsk
- 0,5 bundt frisk persille
- 100 gram feta
Græsk salat
- 3 stk løse tomater
- 0,5 stk agurk
- 80 gram oliven
- 100 gram feta
- 0,5 stk rødløg
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Der er en smule forberedelse i retten grundet hjemmelavet haidari, men det er al tiden værd! Tænd for ovnen på grill på 185°, halver peberfrugterne og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. Sæt dem i ovnen øverst eller næstøverst. Vi vil gerne bage skindet, så vi kan fjerne det inden vi blender dem.
- Grill peberfrugterne i 20 minutter, og det gør ikke noget om de bliver lidt sorte, for vi fjerner skindet. Tag dem ud læg dem i en skål, og sæt sølvpapir over. På denne måde frastødes skindet mere. Gå videre med dine köfte imens.
- Hak hvidløg og løg og tilsæt det i en skål. Tilsæt hakket oksekød, æg, alle krydderier, og riv skralden fra en halv citron. Bland det hele sammen med hænderne. Form aflange kødstykker af ca. 10 cm længde og læg det på en bageplade med bagepapir. Form alle dine sis köfte og bag dem i 15 minutter. Sæt ovnen over på varmluft og 200°.
- Stræk skindet af dine peberfrugter og tilsæt dem en foodprocesser eller minihakker. Tilsæt alle de andre ingredienser og smag til med salt og peber.
- Lav din græske salat ved at skære rødløg i strimler, agurk i skiver, tomater i både og hakket persille. Fordel dem på lag i en skål eller en tallerken, drys med feta på toppen, tilsæt oliven og stryg med lidt olivenolie. Og glem ikke at give det lidt salt og peber. Så er du klar til en omgang sis köfte med græsk salat og hjemmetlavet haidari!