12.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Ingredienser der passer rigtig godt sammen
- Super velsmagende sovs
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Oftest er de simple retter de bedste, og denne simple og hurtige opskrift på champignonsovs, snitzler og lækre grøntsager, er en opskrift der har wow effekten. Den er nem at tilberede, og den lækre smag fra sovsen passer perfekt til resten af rettens ingredienser.
Stegt snitzler med asparges, parmesan, og verdens bedste champigonsovs
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 400 gram snitzler
- 2 spsk smør
- 1 bundt asparges
- 40 gram parmesan
Verdens bedste (og nemmeste) champignonsovs
- 400 ml madlavningsfløde 18%
- 300 gram champignon
- 1 stk rødløg
- 1 stk grøntsagsbouillon terning
- 1 stk appelsin
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk sovsekulør
Fremgangsmåde
Klargøring
- Vi gør først vores snitzler klar, derefter gør vi klar til at lave sovsen, og kokkerer derefter tingene på samme tid. Start derfor med at krydret din snitzler med salt og peber, og gå videre til at tilberede sovsen.
- Vask champignon (og vask lige asparges i samme omgang). Tag ca. 1/4-del champignon fra, og hak de resterende helt småt, eller blend dem i en minihakker til mos, hvis du ikke er så meget til konsistensen af champignon. Hak løg helt fint, eller blend det med i minihakkeren.
Stegning og kogning
- Tag nu en stor pande og tilsæt smør. Steg både dine snitzler, dine asparges og løse champignon på panden, og pas på med, at stege i alt for høj varme her, så en middel varme er passende.
- Tag en gryde og tilsæt madlavningsfløde, sammen med de hakkede champignon og løg. Tilsæt bouillonterning, saft fra 2/3 dele af en appelsin og æblecidereddiken. Kog sovsen op. Tilsæt eventuelt sovsekulør, til sovsen har en brunlig farve. Lad den simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.
- Server snitzler med stegte asparges og champignon, sammen med den lækre champignonsovs. Drys med parmesan på toppen inden servering, og suppler med et par tomater eller andre grøntsager der lige passer ind, hvis du synes det passer ind. Det er ikke nødvendigt. Velbekomme!