11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nemt
- Fint og velsmagende
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Denne ret gik fra at være en "alt hvad vi har i køleskabet", til at være et velsmagende og hurtigt måltid, der er hverdagsagtigt, og som smager herligt.
Tomatbønner med kylling
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 350 gram kyllingebryst
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 1 stk peberfrugter
- 0,5 stk squash
- 75 gram chorizo
- 100 ml rødvin
- 400 gram hakkede tomater
- 30 gram tomatpure
- 1 tsk tørret oregano
- 1 stk hønsebouillon terning
- 100 gram grønne bønner
- 0,5 bundt frisk persille
- 50 gram parmesan
Fremgangsmåde
Klargøring og stegning
- Tilsæt olie til panden, skær kylling i spisestørrelser, krydder med salt og peber, og steg på panden til de er gennemstegt. Flyt til en tallerken og gem til senere
- Tilsæt mere olivenolie, hak løg fint, og tilsæt det på panden. Imens det steger, hakker du peberfrugter i stimler, squash i små stykker, og skærer chorizo i mindre stykker også. Steg det hele på panden i ca. 3 minutter.
- Tilsæt så rødvin, hakkede tomater, tomatpure, tørret oregano og hønsebouillon terning. Fyld din dåse med hakkede tomater med vand, og tilsæt det også. Krydder med salt og peber, og bring det til kogepunktet
- Tilsæt kylling igen, sammen med de grønne bønner, skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 10 minutter. Hvis du bønner er på frost, skal de lige optøs inden du tilsætter dem. Rør i det ofte. Smag til efter 10 minutter.
Servering
- Hak persille og bland i retten, og gem lidt, til at drysse på toppen inden servering. Riv parmesan på toppen inden servering