9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Perfekt match med ratatouille salat!
- Selve pizzaen her en fin konsistens, og en lækker krydret autentisk smag
- Mætter faktisk rigtig godt
Ulemper
- Bunden er ganske tynd, og kræver derfor et supplement som den varmstegte ratatouille salat
- En anelse æg, men ikke meget.
Endelig vurdering af retten
Faktisk en utrolig lækker form for pizza. Retten er keto, og fungerer ganske pænt som en pizza. Den har en eksotisk krydret smag over sig, og matcher utrolig godt sammen med ratatouille salaten, som er varmstegt salat i hvidløg. Udsøgt uden lige!
Zucchini pizza med ratatouille salat
Bedøm denne ret
Ingredienser
Pizza bund
- 2 stk æg
- 1 stk squash
- 60 gram revet ost
- 60 gram parmesan
- 40 gram mandelmel ca. 4 spsk
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret timian
Pizza topping
- 110 gram revet ost
- 40 gram pepperoni
- 1 stk peberfrugter
Ratatouille salat
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 1 stk squash
- 0,5 stk peberfrugter
- 2 stk løse tomater
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 2 stk hvidløgsfed
Fremgangsmåde
Pizza
- Tænd ovnen på 230°
- Riv 1 zucchini og pres vandet ud af det, enten med hånden, i et dørslag eller i et viskestykke. Læg det i en skål. Tilføj alle de andre ingredienser og bland det godt. Tag en bageform á ca. pizza størrelse, og fordel pizzabunden over hele formen. Bag i 13-16 minutter, eller indtil pizzaen er blevet gylden!
- Sæt varmen ned til 200°, tilføj topping og bag den i yderligere 10 minutter, eller indtil osten på toppen er smeltet
Ratatouille salat
- Hak løg, zucchini, tomater og grønpeber i mindre stykker.
- Varm olie i en pande og steg løg, ca. 2-4 minutter, tilføj derefter zucchini og grønpeber, og steg i yderligere 3 minutter. Tilføj tomat, salt og peber og steg i ca. 5 minutter mere, og så er din ratatouille salat færdig! Server den ved siden af eller oven på pizzaen