11.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Hurtig og nemt
  • Sommerlig og lækkert
  • En god hvidløgs og fennikel marinade på laksen, som passer godt

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

I denne opskrift spiser vi et lækker stykke laks, sammen med en farverig og spændende salat, og vi serverer salaten på en bund af grillet halloumi. En lækker og anderledes ret, der stråler af sol og sommer.

Laks i hvidløgsmarinde med farverig sommersalat på halloumibund

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 min
Ventetid15 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 686kcal
Kulhydrater: 11g
Protein: 51g
Fedt: 48g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Laks i hvidløgsmarinade
  • 400 gram laks
  • 2 spsk smør
  • 4 stk hvidløgsfed
  • 0,5 tsk fennikel krydderi, kan undlades (til laks i hvidløgsmarinade)
Farverig salat på halloumibund
  • 100 gram halloumi ost
  • 40 gram majs
  • 40 gram blåbær
  • 1 stk peberfrugter
  • 0,5 stk rødløg
  • 1 stk tomat
  • 1 stk lime

Fremgangsmåde

Laks i hvidløgsmarinade
  • Start med at smelte smørret i en skål i mikrobølgeovnen, og tilsætte presset hvidløgsfed, stødt fennikel samt salt og peber. Hæld det i en pose og tilsæt laksen deri. Lad det trække i 10 minutter. Vi stegte laksen på grillen. Bare husk, at du ikke kan bruge den resterende smør fra posen, da den har ligget i pose med rå laks.
Farverig salat på halloumibund
  • Skær halloumi i skiver der har ca. 1-2 cm i bredden. Det skrumper lidt når det varmes, så skær det ikke alt for småt. Skær peberfrugter og tomater i små stykker, og hak rødløg. Læg det i en skål og tilsæt blåbær og majs. Pres saften fra en hel lime over salaten. Så er vi klar til at stege maden.
Stegning og servering
  • Steg laksen på grill eller pande, først ca. 1-2 minutter på siden uden skind, og derefter 5-6 minutter på siden med skind. Steg også din halloumi kortvarigt i ca. 2 minutter på hver side. Server stegt laks med halloumi og den farverige salat på toppen.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her