11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Cremet og fyldig i smagen
- Relativt simpel
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Her laver vi en lækker og cremet sauce, der spises med kylling og med blomkålsris til. Den er velsmagende, fyldig og god i smagen af hvidløg og champignon.
Cremet champignon og hvidløgssauce med kylling og blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst
- 2 spsk smør
- 0,5 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 200 gram champignon
- 1 stk porrer
- 1 tsk tørret oregano
- 250 ml fløde 18%
- 40 gram parmesan
Blomkålsris
- 1 spsk smør
- 350 gram blomkålsris
Fremgangsmåde
Kylling og sauce
- Tilsæt smør i en dyb pande, krydder kylling med salt og peber, og steg det på panden. Når de er gennemstegt, lægger du det over på et skærebræt, og skærer det i et par mindre stykker.
- Hak løg fint, og steg dem i et par minutter. Tilsæt presset hvidløgsfed, og steg i et par minutter mere. Skær champignon og porre i skiver og steg det på panden også (gem 1/4-del af porrer til at drysse på toppen). Tilsæt oregano og fløden. Kog det op. Tilsæt kylling og drys med parmesan på toppen. Smag den til med salt og peber, og lad den simre indtil dine blomkålsris er færdige.
Blomkålsris
- Tilsæt smør på en pande. Når smørret syder, tilsætter du blomkålsrisene. Steg ved hård varme i ca. 3-4 minutter, og rør i det ofte, så det ikke brænder på.
Servering
- Drys hakket porre på toppen, og server den cremede sauce i kylling med blomkålsris til.