2.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Low carb og Keto
- Smager godt og mætter godt
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Dette er en meget vellykket og velsmagende Keto ret, der er super lavt på kulhydrater, mættende og krydret i smagen. Den har et godt tvist, og så er der rigeligt med mad. En super god Keto aftensmad
Blomkålsmos med krydrede kødboller i tomatsauce
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kødbollerne
- 400 gram hakket svinekød
- 20 gram mandelmel ca. 2 spsk
- 25 gram parmesan
- 0,5 bundt frisk persille
- 0,5 stk citron
- 1 stk æg
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 spsk olivenolie
Sauce til kødboller
- 2 stk hvidløgsfed
- 200 gram hakkede tomater
- 200 gram bouillon Brug i stedet alm. fong eller dobbelt hakkede tomater
- 0,5 stk citron
Blomkålsmos
- 1 stk blomkål
- 1 spsk smør
- 35 gram parmesan
- 0,25 bundt frisk persille som topping
Fremgangsmåde
Kødboller
- Start med at blande alle ingredienserne til kødbollerne. Hak persille fint, riv skallen fra citron og pres hvidløgsfed. Tilsæt salt og peber, og ælt det godt sammen. Form 10-15 boller.
- Tilsæt olivenolie på en pande og steg bollerne til de er gennemstegt. Flyt til en anden tallerken, når de er færdige.
Sauce til kødboller
- Tilsæt olivenolie igen på den samme pande, og pres hvidløgsfed. Steg i et minuts tid. Tilsæt hakkede tomater og fong, riv skallen fra citron og tilsæt godt med salt og peber. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Tilsæt kødbollerne, og lad det simre indtil blomkålsmosen er klar.
Blomkålsmos
- Skær blomkål i buketter, tilsæt 2-3 spsk vand, og bag det i mikrobølgeovn i 5-8 minutter, til det virker mørt. Tilsæt så blomkål i en skål, sammen med piskefløde, smør og parmesan, og brug en stavblender til at lave det til mos.
- Blomkålen burde være varm, så retten stadig er varm, selvom du har tilsat kold fløde, men hvis ikke, så varm det i mikrobølgeovnen igen, eller i en gryde.
- Server blomkålsmos med de lækre kødboller i tomatsauce, og top med lidt persille inden servering.