7.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- God og gennemført ret
- Smager godt og mætter fint
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I denne ret har vi eksperimenteret lidt med, at skabe en salatbaseret sammenkogning af mange ingredienser, der har fokus på det grønne. Pinjekerner, den varmesalat, aubergine, oksekødet samt flødeosten, udgør en super god og lækker kombination, der virkelig kan nydes. Retten er essencen er god og lækker Keto mad.
Kødsalat med flødeost, pinjekerner og bagt aubergine
Bedøm denne ret
Ingredienser
Aubergine i ovn
- 1 stk aubergine
- 1 spsk olivenolie
Krydret oksekød
- 200 gram hakket oksekød
- 1 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk stødt paprika
- 0,5 tsk chilipulver
Salat
- 2 stk løse tomater
- 0,5 stk rødløg
- 75 gram frisk spinat
- 75 gram rucola
- 60 gram flødeost evt. pikant
- 15 gram pinjekerner
Dressing
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 stk hvidløgsfed
- 35 gram pinjekerner
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
Aubergine i ovn
- Skær toppen og bunden af din aubergine og skræl den. Del den i to på langs, og smør med olivenolie, samt drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Hakket oksekød
- Tag en pande og steg det hakkede oksekød. Tilsæt spidskommen, paprika, chili og salt og peber. En tacokrydderi kan også gøre tricket, men vær opmærksom på sukkerindholdet i disse.
Dressing
- Lav en dressing ved at blande det hele en lille foodprocesser. Tilsæt friske basilikumblade, hvidløgsfed, pinjekerner, olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber. Smag til med salt og peber. Sæt den på køl.
Salat
- Tag en stor salatskål og tilsæt rucola og spinat. Skær tomat i ringe, og rødløg i strimler. Tilsæt det hele til skålen og bland det godt rundt. Når aubergine er færdig, skærer du aubergine i skiver også, selvom de er godt gennembagt, og tilsætter til salaten.
Anretning
- Tag nogle tallerkner som er lidt dybe og læg hakket oksekød i bunden. Fordel nu salat ovenpå, læg flødeost på siden og drys med pinjekerner. Tag så din dressing og hæld over retten lige inden servering..