5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Anderledes og æstetisk
- Lækkert at servere til selskab
Ulemper
- Manuelt forberedelse med at samle okserullerne
Endelig vurdering af retten
En utrolig lækker opskrift der serverer oksefilet på en spændende og æstetisk måde. Retten smager godt, med et pift af lime og en god kombination i tomatsalaten. De grillede aubergine og squash i tomatsalaten giver god mæthed! Generelt en utrolig god Keto ret!
Okseruller med tomatsalat og grillet aubergine
Bedøm denne ret
Ingredienser
Okseruller
- 350 gram oksesteg
- 2 stk peberfrugter af forskellige farver
- 1 stk rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk lime
- 20 stk tandstikker
Kryddermix
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk stødt paprika
- 1 tsk hvidløgspulver, kan undlades
- 1 tsk tørret spidskommen
- 0,5 tsk tørret oregano
Guacamola
- 1 stk avocado
- 2 stk hvidløgsfed
Tomatsalat med grillet aubergine
- 1 stk aubergine
- 1 stk squash
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk løse tomater
- 1 bundt frisk basilikum
- 100 gram mozzarella
- 1 tsk balsamico eddike
Fremgangsmåde
Okseruller
- Start med at blande alle krydderierne til kryddermixen i en skål.
- Skær oksefileten ud i skiver, som du senere skal bruge til at lave ruller med. De skal være ca. 1⁄2 cm i tykkelsen, 5 cm i bredden og 10-12 cm i længden, alt efter hvordan dit oksestykke er.
- Skær peberfrugt og løg i strimler.
- Vend oksefileten i krydderiblandingen, og varm olivenolien på en pande.
- Steg kød, peberfrugt og løg på panden i ca. 4-5 minutter. Drys med krydderi blandingen, hvis du har mere tilbage, så peberfrugterne også får lidt krydretsmag. Tag det af panden, når det er gennemstegt. Gem panden med stegefedt til senere.
- Form nu dine okseruller ved at rulle peberfrugt og løg ind i oksekødet, og stik en tandstik igennem for at holde på formen. Gør det med alle dine stykker.
- Pres lidt limesaft over dine okseruller inden servering.
Guacamole
- Lav guacamole af most avocado og presset hvidløgsfed, eller spis friskeavocadoskiver til.
- Skær aubergine og squash i strimler, og steg dem på kød panden. Dryp med lidt mere olivenolie.
- Skær tomater i både, og anret tomatsalaten med skiftevis aubergine, squash, tomater og hakket basilikum. Læg mozzarella på toppen. Slut af med et dryp balsamico, lidt salt og peber og hakket basilikum på toppen.