2.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Low carb og Keto
  • Smager godt og mætter godt

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Dette er en meget vellykket og velsmagende Keto ret, der er super lavt på kulhydrater, mættende og krydret i smagen. Den har et godt tvist, og så er der rigeligt med mad. En super god Keto aftensmad

Blomkålsmos med krydrede kødboller i tomatsauce

Bedøm denne ret

4 fra 2 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid20 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 701kcal
Kulhydrater: 2g
Protein: 40g
Fedt: 61g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kødbollerne
  • 400 gram hakket svinekød
  • 20 gram mandelmel ca. 2 spsk
  • 25 gram parmesan
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 stk citron
  • 1 stk æg
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 1 spsk olivenolie
Sauce til kødboller
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 200 gram hakkede tomater
  • 200 gram bouillon Brug i stedet alm. fong eller dobbelt hakkede tomater
  • 0,5 stk citron
Blomkålsmos
  • 1 stk blomkål
  • 1 spsk smør
  • 35 gram parmesan
  • 0,25 bundt frisk persille som topping

Fremgangsmåde

Kødboller
  • Start med at blande alle ingredienserne til kødbollerne. Hak persille fint, riv skallen fra citron og pres hvidløgsfed. Tilsæt salt og peber, og ælt det godt sammen. Form 10-15 boller.
  • Tilsæt olivenolie på en pande og steg bollerne til de er gennemstegt. Flyt til en anden tallerken, når de er færdige.
Sauce til kødboller
  • Tilsæt olivenolie igen på den samme pande, og pres hvidløgsfed. Steg i et minuts tid. Tilsæt hakkede tomater og fong, riv skallen fra citron og tilsæt godt med salt og peber. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  • Tilsæt kødbollerne, og lad det simre indtil blomkålsmosen er klar.
Blomkålsmos
  • Skær blomkål i buketter, tilsæt 2-3 spsk vand, og bag det i mikrobølgeovn i 5-8 minutter, til det virker mørt. Tilsæt så blomkål i en skål, sammen med piskefløde, smør og parmesan, og brug en stavblender til at lave det til mos.
  • Blomkålen burde være varm, så retten stadig er varm, selvom du har tilsat kold fløde, men hvis ikke, så varm det i mikrobølgeovnen igen, eller i en gryde.
  • Server blomkålsmos med de lækre kødboller i tomatsauce, og top med lidt persille inden servering.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her