5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • God ernæringssammensætning
  • Smager fint, og er et godt supplement til en hovedret

Ulemper

  • En stor mundfuld, rent fedtmæssigt.
Smag
8
Tid
6
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En god opskrift på sunde nachos, der laves på blomkål. Det smager fint i sig selv, men skal nydes med en god guacamole eller tacosauce. Retten er rigtig super simpel og god, godt som tilbehør, og kan også nydes som en selvstændig ret.

Blomkålsnachos med guacamole

Bedøm denne ret

4.5 fra 2 stemmer
Køkkentid10 min
Ventetid35 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 391kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 38g
Fedt: 23g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Blomkålsnachos
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 1 stk blomkål
  • 80 gram cheddar
  • 80 gram revet ost
  • 20 gram jalapenos
Guacamole
  • 1 stk avocado
  • 15 gram græsk yoghurt 10%
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 stk tacokrydderi, kan undlades

Fremgangsmåde

Blomkålsnachos
  • Tænd ovnen på 220°. Fjern blade fra blomkål, del blomkålshovederne i mindre dele, og skær dem i skiver, og læg dem hver for sig på en bradepande med bagepapir.
  • Tag en skål og bland chili, gurkemeje, salt og peber. Drys det over blomkålsskiverne. Bag det i 20-25 minutter ved 220°.
  • Tag bradepanden ud, fordel osten ud over og derefter jalapenos her og der. Bag dem indtil osten er smeltet, og lav guacamole imens.
Guacamole
  • Del avocado i to, fjern stenen og flyt indmaden til en skål. Pres hvidløgsfed og tilsæt græsk yoghurt. Er din avocado blød, kan du mase den med en gaffel, hvilket giver dig en grov guacamole. Ønsker du den mere fin, skal der en stavblender til. Blend eller mos det hele til en guacamole, og smag til med salt og peber, og eventuelt citron.
  • Server blomkålsnachos med hjemmelavet guacamole og evt. taco
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her