11.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Rigtig lækker sammensætning, hvor der ikke mangler noget
  • Godt med fibre og mæthed fra grøntsager
  • God og cremet smag

Ulemper

  • Meget protein
Smag
9
Tid
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

En super velsmagende kyllingeret i en cremet og lækker sauce. Kyllingen er tilsat fløde og er marineret med parmesan, stegt med soltørrede tomater og spinat. Den kombineres med lidt braiserede broccoli og en frisk og grøn salat, der tilsættes masser af limesaft

 

Cremet kylling i italienske ret, med grøntsager og grøn salat

Bedøm denne ret

4.42 fra 12 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid30 min
Samlet tid55 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 687kcal
Kulhydrater: 11g
Protein: 61g
Fedt: 43g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 400 gram kyllingebryst
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 spsk smør
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 40 gram soltørrede tomater
  • 100 gram frisk spinat
  • 100 ml piskefløde
  • 50 gram parmesan
  • 3 spsk citronsaft
Grøntsager og grøn salat
  • 1 stk broccoli
  • 75 gram frisk spinat
  • 2 stk lime
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk honning
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 30 gram pinjekerner, kan undlades (til italiensk kylling med grøn salat)

Fremgangsmåde

Italienske kyllingeret
  • Varm olivenolie i en pande. Tilsæt kyllingestykkerne og tilføj salt, peber og oregano. Steg dem indtil de er gyldne og kun lige gennemstegte. Læg dem på en tallerken, og lad dem ligge lidt, imens du laver resten
  • Smelt smør på panden, pres hvidløgsfed og sauter det i smørret. Tilsæt soltørrede tomater, og steg dem i ca. 3-5 minutter. Hak spinat en enkelt eller to gange, og tilsæt det indtil spinaten begynder at blive blød.
  • Tilsæt piskefløde og parmesan og rør godt rundt, lad det simre i et par minutter. Sæt temperaturen til lav varme, og tilsæt derefter kyllingestykkerne, og citronsaft. Lad det simre i ca. 15 minutter.
Grøntsager og grøn salat
  • Sæt en gryde med vand til at koge. Skær broccoli i buketter og læg det i et dørslag over det kogende vand, så det bliver dampet. Lav salaten imens.
  • Hak spinat groft, eller lad det være som det er. Lav en marinade af 2 hele lime, olivenolie, honning og et hvidløgsfed. Tilsæt en tsk vand, og bland rundt indtil honningen er opløst. Rist eventuelt pinjekerner på en tør pande, og server den cremede kyllingeret med dampet broccoli og grøn og syrlig salat
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her