10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækker sammensætning
  • Fuld af smag
  • Sommerlig

Ulemper

  • Rabarber om vinteren er ikke altid nemt at skaffe. Find dem på frost, evt.
Smag
9
Tid
8
Ingredienser
7
Holdbarhed 8

Endelig vurdering af retten

En atypisk salat der har mange særdeles lækre ingredienser. Salaten er lavet med rabarber, mandler og feta, og der kan desuden tilføjes mynte og lime. Dressingen er af olivenolie, balsamico eddike og sukrin. Kyllingen er tilsat fløde og er marineret med parmesan, stegt i cherrytomater og spinat. Server for eksempel med strimlet squash eller en dejlig grøn salat

Rabarbersalat med mandler og feta samt cremet kylling

Bedøm denne ret

5 fra 2 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid30 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 664kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 58g
Fedt: 44g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Rabarbersalat
  • 100 gram rabarber
  • 2 tsk sukrin
  • 125 gram blandet salat
  • 75 gram feta
  • 25 gram mandler
  • 1 stk rødløg
Dressing til salat
  • 2 tsk balsamico eddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 gram sukrin ca. 1 tsk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
Kyllingeret
  • 1 spsk olivenolie
  • 350 gram kyllingebryst
  • 1 tsk tørret oregano
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 75 gram cherrytomater
  • 100 gram frisk spinat
  • 50 ml piskefløde
  • 50 gram parmesan
  • 3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Kyllingeret
  • Varm olivenolie i en pande. Tilsæt kyllingestykkerne og tilføj salt, peber og oregano. Steg dem indtil de er gyldne og kun lige gennemstegte. Læg dem på en tallerken, og lad dem ligge lidt, imens du laver resten
  • Tilsæt presset hvidløg på panden og sauter det. Tilsæt cherrytomater. Steg dem indtil de begynder at tabe struktur, ca. 3-5 minutter. Tilsæt så spinat og steg det indtil spinaten begynder at blive blød
  • Tilsæt piskefløde og parmesan og rør godt rundt, lad det simre i et par minutter. Sæt temperaturen til lav varme, og tilsæt derefter kyllingestykkerne. Lad det simre i ca. 10 minutter. Lav salaten imens.
Rabarbersalat og dressing
  • Skyl salat og læg det i en skål. Skær rabarber i mundstykker, og hak rødløg i strimler. Rist eventuelt mandler på panden ved middel varme
  • Lav dressingen ved at blande det hele sammen og røre det godt rundt. Bland salaten og dressingen sammen i skålen. Server rabarbersalat med kyllingeretten.
  • Pres lidt citronsaft over både salaten og kyllingeretten inden servering
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her