11.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Anderledes og lækker i smagen
- Cremet, fyldig og lakridsagtig i smagen
- Godt næringsindhold og super sund
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Har du aldrig smagt fennikelsuppe, kan du godt glæde dig - Denne fennikelsuppe er cremet og fyldig i smagen med en eftersmag af lakrids, som kommer fra fennikel. Den krydres med kanel og peber, og serveres med avocado i tern og bacondrys. En super lækker og smagfuld Keto ret!
Cremet og velpebret fennikelsuppe
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 125 gram bacon
- 1 stk fennikel
- 0,5 stk knoldselleri
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg
- 3 stk hvidløgsfed
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk peber
- 500 ml bouillon
- 150 ml piskefløde
- 1 stk avocado
Fremgangsmåde
- Steg dit bacon i den gryde, du har tænkt dig at bruge til fennikelsuppen. Steg det rimelig sprødt, og læg det på en tallerken.
- Imens skærer du bunden af din fennikel og skrællen af knoldselleri. Skær knoldselleri i tern af ca. 0,5 x 0,5 cm, og riv fennikel på et rivejern. Fjern skræl fra hvidløgsfed og rødløg. Hak rødløg fint.
- Tilsæt olivenolie i gryden og tilsæt finthakket rødløg. Pres hvidløgsfed i efter ca. 2 minutter. Tilsæt så fennikel, knoldselleri og peber kanel, samt peber, og steg ved middel varme i 7-10 minutter. Tilsæt så Ketoliv bone broth eller almindelig hønsebouillon. Kog i 20 minutter.
- Tilsæt lidt mere vand, hvis du skønner det nødvendigt, og så smag til med salt og peber. Tilsæt piskefløde og sæt blusset til lavt. Tag nu en stavblender og blend det til en samlet og cremet konsistens. Smag til igen.
- Tag indmaden ud af din avocado og skær det i mindre tern. Smulder bacon og læg det i en skål. Server din cremede fennikelsuppe med bacondrys og avocadotern..