4.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Meget kulhydratfattig
- Grøn og lækker
- Sundt og mættende
Ulemper
Endelig vurdering af retten
I denne opskrifter laver vi en stor og lækker salat, og bombarderer den med lækre kerner og feta på toppen. Vi griller en lækker og marineret flankesteak til perfektion. Umh, en god og sommerlig kombination.
Flankesteak med sprød kernesalat
Bedøm denne ret
Ingredienser
Marineret flankesteak
- 300 gram flankesteak
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk citronsaft
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,5 bundt frisk rosmarin
Sprød kernesalat
- 125 gram blandet salat
- 0,5 stk agurk
- 50 gram rødt spidskål, kan undlades
- 30 gram solsikkekerner
- 25 gram sesamfrø
- 40 gram feta
Dressing
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk rødvinseddike
Fremgangsmåde
Flankesteak
- Tilsæt din flankesteak i en pose, sammen med resten af ingredienserne for denne. Hak rosmarin fint, hvis det er frisk, og pres hvidløgsfed. Lad det hvile i 10 minutter, og tænd for din grill (eller ovn). Steg på grillen i 7-10 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på din flankesteak.
- Lad den efterfølgende hvile lidt, og skær den i skiver inden servering.
Sprød kernesalat
- Hak salat fint, og skær agurk i store stykker. Skær spidskål i små stykker også, hvis du vælger at tilsætte dette. Rist solsikkefrø og sesamfrø på en tør pande i 3-4 minutter, og ryst panden ofte, så de ikke brænder på. Lav en dressing af citron og rødvinseddike og hæld over dressingen. Drys med feta på toppen efterfulgt af de tørstegte kerner.
- Server lækker flankesteak med den simple og sprøde kernesalat.