8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Kalorielet
- Hurtig og nem
- Smager dejligt og nem at variere
Ulemper
- Kan mangle mæthed hvis du er i overgangen til keto
Endelig vurdering af retten
Den her ret er mad på et kvarter. Græske salatwraps er super nemme, og smager dejligt. Du kan putte alt det i den du vil, men vi finder denne vegetar-version ekstremt god og lækker. Den er samtidigt meget kalorielet.
Græske salatwraps (vegetar)
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 60 gram græsk yoghurt 10%
- 2 stk hvidløgsfed
- 1 tsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- 0,25 stk agurk
- 1 bundt frisk dild
- 1 stk spidskål
- 0,75 stk agurk
- 0,5 stk peberfrugter
- 1 stk rødløg
- 30 gram oliven
- 100 gram feta
- 40 gram cherrytomater
Fremgangsmåde
- De her wraps er hurtig aftensmad - Start med at lave dressingen og tag dine blade af spidskålet, og skær derefter fyldet.
- Tilsæt derfor græsk yoghurt til en skål, og pres hivdløgsfed deri, tilsæt olivenolie, æblecidereddike, riv agurk i dressingen og hak dild, og tilføj dem begge til skålen. Bland det godt rundt.
- Tag dine blade af dit spidskål og vask dem. Læg dem på et viskestykke for at tørre lidt.
- Skær agurk i stimler af ca. 5 cm, skær løg i strimler og skær oliven over på midten. Skær cherrytomater over på midten også. Feta kan du enten skære i stimler, hvis du har købt en blok, eller smuldre det i wrappen, hvis du har købt dem som tern.
Form din wrap
- Tag dt blad og læg det nederst, smør det med tzatziki dressingen og læg agurk, løg, oliven og cherrytomater i den, og til sidst feta. Rul bladet op som en wrap og sæt til side. Lav resten.
- Du kan eventuelt dyppe i lidt soja, hvis du har det.