9.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig at lave
- Lækre og anderledes
- God kombination af sødme og stærkhed
Ulemper
- Mango skal spises i små mængder på grund af kulhydraterne
Endelig vurdering af retten
En wrap med den lækre halloumiost, hvor vi ruller den i parmaskinke i stedet for den klassiske brød wrap. Der er både mango og en lækker chili dressing i, som gør den helt igennem fantastisk, hvis man er til en blanding af det søde og det stærke. Sundt og lækkert til Keto og liberalt LCHF.
Halloumiwrap af parmeskinke med en pift af mango og chili
Bedøm denne ret
Ingredienser
Chili dressing
- 2 tsk chiliflager
- 1 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk stødt paprika
- 100 ml kogende vand*
- 2 tsk hvidvinseddike
- 50 gram tomatpure ca. 2 spsk
- 4 spsk olivenolie
Wrap
- 250 gram halloumi ost
- 50 gram pinjekerner ca. 3 spsk
- 100 gram blandet salat
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 1 bundt frisk persille
- 1 bundt frisk mynte
- 0,5 stk mango
- 1 stk rødløg
- 200 gram parmaskinke som wrap
Fremgangsmåde
Chili dressing
- Bland chiliflager, spidskommen, paprika og vand i en skål. Tilføj eddike, tomatpuré og olivenolie, og lad det trække i et par minutter. Smag til med salt og peber.
Wrap
- Skær halloumi i 1-2 cm tykke skiver. Husk, at de kan skrumpe lidt, når du steger dem, så skær dem ikke tyndere. Pensl dem med lidt olivenolie, og steg dem gyldne på en pande eller grill.
- Steg pinjekerner på en tør pande i 2-3 minutter. Vend dem ofte, så de ikke brænder på.
- Læg salaten i en skål, og pres citronsaft over. Tilsæt 1 spsk. olivenolie.
- Hak persille og mynte, og skær mango og rødløg i mindre stykker. Kom det i skålen, og drys med de stegte pinjekerner.
- Pak parmaskinken ud. Hvis du ikke er så meget til det friske kød, kan du stege skiverne på panden i 2-3 minutter, så det bliver mere sprødt. Men så kan det skrumpe lidt ind og være svært at wrappe om fyldet.
- Brug skinken som wrap, og fyld med salat, halloumi, salat med mango og lidtchilidressing.