6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Utrolig god kombination af ingredienser
- Saltet, mættende og let på samme tid
- Pænt næringsindhold og godt fra havet
Ulemper
- Ansjoser skræmmer nogle. Kan dog undværes
Endelig vurdering af retten
I denneopskrift bruger vi ansjoser, og det kan for mange afskrække. Du kan dog sagtens lave opskriften uden, men vi må blankt indrømme, at ansjoserne giver retten en speciel tør og saltet smag, som passer rigtig, rigtig godt ind. Den er hurtigt lavet og indeholder super gode og sunde elementer fra havet. Saltet, frisk og smagfuld Keto ret!
Havaborre i hjemmelavet siciliansk tomatsauce
Bedøm denne ret
Ingredienser
Havaborre i ovn
- 50 ml hvidvin
- 450 gram havaborre
- 0,5 tsk tørret timian
Tilbehør
- 2 spsk olivenolie
- 40 gram ansjoser
- 2 stk hvidløgsfed
- 75 gram oliven
- 20 gram kapers
- 0,5 tsk chiliflager
- 50 gram cherrytomater
- 1 tsk tørret timian
- 30 gram soltørrede tomater
- 0,5 stk citron
Fremgangsmåde
- Vi sætter fisken i ovnen og laver så tilbehøret af tomater, oliven og ansjoser. Undlad ansjoser, hvis du ikke kan fordrage dem, men overvej, om du kunne blive overrasket.
- Tænd for ovnen på 200°. Tag et ovnfast fad, tilsæt hvidvin og derefter din fisk, og drysfisken med timian samt salt og peber. Bag i knapt 15 minutter, imens du laverresten.
- Start med at tilsætte olivenolie på en pande. Steg ansjoserne indtil kødet begynder af dele sig fra hinanden. Pres så hvidløgsfed på panden, halver oliven og tilsæt, og tilsæt kapers og chiliflager. Steg i 3-4 minutter.
- Halver cherrytomaterne og steg dem med, og drys så godt med salt og peber samt timian.Bland det godt sammen imens du steger.
- Hak så soltørrede tomater fint og tilsæt, og steg det hele i ca. 10 minutter indtil tomaternebegynder at falde godt sammen. Pres citronsaft fra en halv citron.
- Server med en tør og naturligvis sukkerfri hvidvin