5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækre lasagneplader
  • God bechamelsovs
  • Smager meget identisk med almindelig lasagne

Ulemper

  • Tager naturligvis lidt tid at lave det hele fra bunden
Tid
6
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En herlig hjemmelavede lasagne, som er lavet med hjemmelavet plader, bechamelsovs samt kødsovs, og som faktisk ikke er så svær endda. Det bliver tydeligt, at den er lavet med kærlighed, og den smager meget autentisk. Den er super egnet til Keto, og passer ca. til 4 personer, eller til flere dage.

Hjemmelavet lasagne

Bedøm denne ret

4.18 fra 29 stemmer
Køkkentid35 min
Ventetid50 min
Samlet tid1 t 25 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 739kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 49g
Fedt: 50g
Fiber: 6g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Lasagneplader
Bechamelsovs
  • 250 ml madlavningsfløde 18%
  • 75 gram revet ost
  • 1 tsk muskatnød
Kødsovs
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 500 gram hakket oksekød
  • 600 gram hakkede tomater
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret oregano
Topping: Lidt revet ost på toppen

    Fremgangsmåde

    Lasagneplader
    • Tænd ovnen på 160°C. Vi laver først lasagnepladerne, så bechamelsovsen, og til sidst kødsovsen. Så lad os komme i gang.
    • Pisk 5 æg med en elpisker, til de bliver luftige. 3. Tilsæt smøreost og loppefrøskaller. Bland det godt, og lad det stå og trække i 5-10 minutter, så loppefrø- skallerne kan suge væsken. 
    • Fordel massen i en bradepande med bagepapir, så den fylder hele bradepanden. 
    • Bag den i 15 minutter. Lav bechamelsovsen imens.
    • Tag pladen ud af ovnen efter 15 minutter, og lad den afkøle i 5 minutter. Skær derefter lasagneplader i den størrelse, du ønsker. 
    Bechamelsovs
    • Kom fløden i en gryde, og varm den op ved middel varme. Tilsæt ost, og lad det smelte, imens du rører godt i gryden. Tilsæt derefter muskatnød og lidt salt og peber. Lad det koge op, og stil det til side. Lav kødsovsen. 
    Kødsovs
    • Hak løgene, og svits dem i en gryde. Tilsæt hvidløg og hakket oksekød, og steg det, indtil kødet er brunt. Tilsæt hakkede tomater, basilikum, oregano, salt og peber. Kog det godt op, og smag det til. 
    Saml lasagnen
    • Skru ovnen op på 200°. Smør et ovnfast fad med fedtstof. Tilsæt kødsovs, bechamelsovs og derefter lasagneplader. Fortsæt med lag på lag, til du ikke har mere fyld.
    • Kom lidt revet ost på toppen, og bag lasagnen i 30 minutter. 
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her