10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Godt som hovedret, kræver fed tilbehør
  • Steges til perfektion med denne vejledning
  • Ekstra lækkert med bagt hvidløg og granatæble

Ulemper

  • Kræver fed tilbehør, da næringsindholdet for denne hovedret ikke har nok fedt
Tid
7
Smag
10
Ingredienser
8
Holdbarhed
9

Endelig vurdering af retten

En lækker omgang kalkun der tilberedes og steges til perfektion. Denne ret er en hovedret der mangler lidt tilbehør - som er fedt. Vi kan anbefale en salat med masser af feta og lidt olie.

Hvidløgsstegt kalkun med granatæble

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid5 min
Ventetid25 min
Samlet tid30 min
Opskrift til: 4 personer
Kalorier: 363kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 42g
Fedt: 18g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 800 gram kalkun
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 bundt frisk persille
  • 30 gram granatæble kerner

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 230°
  • Start med at tørre kalkunkødet af med et stykke køkkenrulle. Tag en skål og bland smør, olivenolie. Varm det i mikroovnen i 10 sekunder så smørret smelter. Tilføj oregano, presset hvidløgsfed og en god håndfuld hakket persille. 
  • Læg kalkunen i et fad og smør den med krydderiblandingen. Skær hvidløgshovederne på tværs i midten, og læg dem i fadet fuldstændigt som de er. Vent med granatæblet. Bag fadet med kalkun i ca. 15 minutter
  • Skær granatæble over og læg halvdelen (eller det hele) i fadet også, og bag det i yderligere 15 minutter, til kalkunen har en kernetemperatur på 75°, og så er den perfekt! Brug eventuelt den anden halvdel af granatæblet til en salat
  • Drys med lidt frisk persille og server med noget godt tilbehør - vi anbefaler en god salat (med granatæble og feta). Vi fik desuden bagte knoldselleri pommes fritter til. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her