7.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Krydret
  • Stærk smag

Ulemper

Tid
7
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Butterchicken er en af de mest populære indiske retter, og det er ikke uden grund. Den er krydret, fed, og super sund. Og på Keto er den fantastisk. Vi har erstattet ris med blomkålsris, og den er derfor meget hverdagsagtig og egner sig til alle, Keto eller ej

Indisk KETO butterchicken

Bedøm denne ret

4 fra 6 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid30 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 601kcal
Kulhydrater: 7g
Protein: 42g
Fedt: 38g
Fiber: 6g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kylling og krydderiblanding
  • 300 gram kyllingebryst
  • 10 gram frisk ingefær
  • 4 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,25 tsk peber
  • 0,25 tsk tørret nellike
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,25 tsk muskatnød
  • 100 gram græsk yoghurt 10%
Resten af retten
  • 1 stk rødløg
  • 1 bundt frisk koriander, kan undlades
  • 2 spsk smør ca. 24 gram
  • 10 gram frisk ingefær
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 0,5 tsk stødt koriander
  • 100 ml piskefløde
Blomkålsris
  • 350 gram blomkålsris
  • 1 spsk smør til stegning

Fremgangsmåde

Kylling og krydderiblanding
  • Riv ca. 10 g ingefær, og pres hvidløgsfeddene. Bland alle krydderierne, og kom dem i en frysepose med ingefær, hvidløg og græsk yoghurt.
  • Skær kylling i spisestørrelser, og læg dem i posen. Bland det hele godt, og læg posen på køl i 15-30 minutter.
Resten af retten
  • Hak løg og frisk koriander.
  • Tag en dyb pande, og tilsæt 2 spsk. smør. Steg kyllingen fra posen, men undgå at hælde så meget væde med fra den græske yoghurt. Steg i 4-5 minutter.
  • Tilsæt derefter alle andre ingredienser undtagen piskefløde: resten af indholdet fra fryseposen, hakket løg, mere ingefær, hakkede tomater, spidskommen og koriander. Bland, og lad det simre i 15 minutter under låg.
  • Tilsæt piskefløde, og lad det koge i yderligere 15 minutter. Smag til med salt og peber inden servering.
Blomkålsris
  • Lav dine blomkålsris ved at blende dit blomkål i en foodprocessor, eller brug de færdige blomkålsris. Kom smør på en pande, og steg dem ved hård varme i ca. 3-4 minutter. Krydr eventuelt med salt og peber.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her