6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Festmåltid!
- Hurtig og lækker
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Et sandt festmåltid med en sommerlig jordbær caprese, en lækker steak med masser af naturlig fedt og protein, samt en steaksauce, der er simpel men som går lige i hjertet. Det er en rigtig lækker Keto ret, der fungerer rigtig godt sammen.
Jordbær Caprese med steak og den bedste steaksauce
Bedøm denne ret
Ingredienser
Den bedste steaksauce
- 1 stk skalotteløg
- 0,5 bundt frisk purløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 4 spsk smør
- 1 spsk revet peberrod
- 1 tsk sennep
- 1,5 tsk tørret timian
- 0,5 tsk cayennepeber
Steak
- 300 gram oksestriploin
- 1 spsk smør
Jordblrcaprese
- 100 gram jordbær
- 125 gram rucola
- 80 gram mozzarella
- 2 tsk balsamico eddike
Fremgangsmåde
Steaksauce
- Start med at lave saucen, da denne gerne må stå lidt og derefter koges op igen, så smørret kan sætte sig og tykne saucen lidt mere.
- Hak skalotteløg, purløg og hvidløgsfed fint. Smelt smørret i en gryde, og stegdet. Tilsæt alle de øvrige ingredienser. Lad det simre.
Steak
- Krydr dine bøffer med salt og peber, og steg dem i lidt smør på en pande. De skal stege ca. 1 minut på hver side per cm tykkelse.
Jordbærcaprese
- Skær jordbær i halve, eller servér dem, som de er. Start med at lægge en bund af rucola på et fad, fordel jordbær og mozzarella ovenpå, og dryp med balsamicoeddike.