8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Lav arbejdstid
- God smag og sammensætning
Ulemper
- Lang bagetid
Endelig vurdering af retten
Vi har oprindeligt lavet denne opskrift med kalkun overlår, men da det ikke altid er let at finde, er den lige så god med kyllingelår. Vi laver en krydret smørblanding, som vi hælder over kødet og bager i en god time. Grøntsagerne bager vi, og så sørger vi for, at aubergine skiverne bliver sprøde og lækre. Til slut topper vi retten med sesamfrø.
Kalkun overlår med bagte grøntsager
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 2 stk kalkun overlår eller kyllinge overlår
- 2 spsk smør
- 1 tsk sennep
- 1 tsk tørret rosmarin
- 0,5 bundt frisk dild
- 2 stk hvidløgsfed
- 0,5 tsk stødt paprika
Grøntsagerne
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk peberfrugter
- 1 stk rødløg
- 1 stk aubergine
- 2 stk gulerødder
- 1 tsk tørret timian
- 30 gram sesamfrø
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 200°.
- Tilsæt smørret i en skål og smelt det. Tilsæt sennep, rosmarin, hak dild fint og pres hvidløgsfed. Tilsæt paprika og salt og peber, og eventuelt en lille spsk vand.
- Læg dine kalkunlår (eller kyllingelår) i et ovnfast fad, og gnid det med smørblandingen både for og bag. Bag i 15 minutter ved 200° og sænk varmen til 170 grader, og bag efterfølgende i ca. 60 minutter. Tag en ske og hæld noget af smørret over en gang imellem undervejs. Lav grøntsagerne så det passer med kødet.
- Skær løg i store skiver, peberfrugt i store stimler, aubergine i tynde skiver og hak gulerødder i skiver også.
- Læg løg, peberfrugt og gulerødder i et ovnfast fad og læg aubergine skiver på en bradepande for sig, og drys med lidt olivenolie, salt og peber. Bag i ca. 20 minutter
- Hvis aubergine er for bløde og slatne, anbefaler vi, at du skruer op for ovnen og giver dem lidt grill ved hård varme, så de bliver mere sprøde. Server dine kalkun eller kyllingelår til de bagte grøntsager, og drys med sesamfrø inden servering.