3.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Vegetarisk
- Utrolig lækker og velsmagende - Smager som almindelig blomkålsgratin
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Denne blomkålsgratin er et lækkert bud på en god og velsmagende vegetariske keto ret. Vi har gjort den klassiske blomkålsgratin ketovenlig, ved at fjerne raspen og eller bibeholde den gode smag og konsistens. Vi serverer den med smørsovs til, som gør retten super god og lækker - Hvor mandelmelet giver en sprødere skorpe, og er et godt alternativ til rasp!
Keto blomkålsgratin
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 stk blomkål
- 2 stk æg
- 50 gram flødeost
- 50 gram mozzarella
- 25 gram parmesan
- 0,5 tsk muskatnød
- 40 gram mandelmel
Smørsovs
- 5 spsk smør
Fremgangsmåde
Keto Blomkålsgratin
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær blomkål i buketter, og læg dem i et højt fad.
- Pisk alle de øvrige ingredienser, undtagen mandelmel, sammen med et piskeris.
- Hæld massen over blomkålsbuketterne, og bland det godt. Drys mandelmel på toppen.
- Bag gratinen i ovnen i 35-40 minutter. Stik i den med en gaffel for at se, om den er færdigbagt. Hvis noget hænger på gaflen, giver du den 3-5 minuttermere.
Smørsovs
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og lad det varme langsomt op. Hæld det over i en kande, og servér smørsovsen som et lækkert supplement tilblomkålsgratinen.