7.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækker og smagfuld
  • Mad til flere dage

Ulemper

  • Simre i et par timer
Tid
7
Smag
10
Holdbarhed
10
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Langtidssimret kød i rødvin med en lækker blomkålsmos. What is not to like. Retten er krydret og skarp i smagen, og giver den der "uummhh"-smag ved første skefuld. Det kræver naturligvis at den simrer i et par timer, men det er al tiden værd, og selve arbejdstiden, er jo relativt lav.

Boeuf Bourguignon

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid30 min
Ventetid3 t
Samlet tid3 t 30 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 730kcal
Kulhydrater: 7g
Protein: 45g
Fedt: 51g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 800 gram oksebov, klump eller lignende
  • 100 gram bacon
  • 400 gram champignon
  • 25 gram perleløg
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk gulerødder lille, ca. 50 gram
  • 300 ml rødvin
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 tsk tørret timian
  • 500 ml bouillon
  • 0,75 bundt frisk persille
  • 2 stk laurbærblade
  • 0,5 tsk xanthan gum, kan undlades til jævning
Tilbehør
  • 1 stk blomkål
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk smør
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 50 gram parmesan
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Selve boeuf bourguignon
  • Start med at stege din bacon i en stor gryde. Imens bacon steger, skærer du dit kød i store spisestørrelser. Tag bacon af, og steg dine kødstykker i baconfedtet. Gør dine grøntsager klar, imens det steger, og læg det til side på en tallerken, når kødet er gennemstegt.
  • Hak almindelig løg, perleløg, hvidløg, gulerod og champignon fint. Skær dog 4-5 champignon i store skiver også. Hak dit bundt persille og læg det i en skål for sig selv. Så er vi klar til at stege grøntsagerne og samle retten
  • Steg nu løg, champignon i et par minutter. Tilsæt hvidløg og perleløg, og lad det stege i 4-5 minutter på middel varme. Tilsæt nu din rødvin, cayenne peber og timian, og steg i et minut. Tilsæt oksebouillon, 3/4-dele af dit hakkede persille, laurbærblade samt baron og alt dit kød. Rør det hele sammen, og hvis du har det, så tilsæt en spsk mælkeprodukt som mælk, græsk yoghurt eller skyr. Det er dog ikke helt nødvendigt, så vi har ikke tilført det til indkøbsliste, bare for det.
  • Kog retten op, smag den til med lidt salt og peber, tilsæt xanthan hvis du har det, og lad den nu simre i 2-3 timer (med låg, så vandet ikke fordamper). Mangler den lidt væske, kan du tilsætte lidt mere oksebouillon. Lav din blomkålsmos 30 min. før retten er færdig.
Blomkålsmos
  • Skær blomkål i buketter, læg det på en bageplade drys med, timian, salt og peber og bag det i ovnen i 20 minutter.
  • Tilsæt din blomkålsbuketter i en food processor, tilsæt smør, parmesan, hvidløgefed og hakket persille. Blend det til mos. Smag til med salt, peber, og server blomkålsmos med den lækre Boeuf Bourguignon.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her