7.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Ret hurtig at lave
  • Autentisk
  • Smager godt

Ulemper

  • Ret krydret (kan være godt og skidt)
  • Lav eventuelt en mildere version, hvis børn spiser med
Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En vaskeægte indisk keto ret med blomkålsris, stegt i æg. Så tæt på en almindelig indisk ret du kan komme, uden de store kulhydrater. Retten smager godt, og garam masala blandingen er lige i skabet, med en meget autentisk smag.

Keto garam masala med blomkålsris

Bedøm denne ret

5 fra 2 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid20 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 596kcal
Kulhydrater: 2g
Protein: 44g
Fedt: 38g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Garam masala krydderi:
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk muskatnød
Kylling garam masala
  • 300 gram kyllingebryst
  • 150 ml piskefløde
  • 1 stk peberfrugter
Blomkålsblanding
  • 350 gram blomkålsris
  • 0,5 stk rødløg
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 40 gram edamamebønner
  • 2 tsk stødt karry
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

Kylling garam masala
  • Tænd for ovnen på 200° C
  • Bland alle krydderierne til din garam masala blanding i en skål. Sæt til side.
  • Skær kyllingen i spisestørrelse, og steg dem i fedtstof i en høj pande, eller i en gryde. Steg i et par minutter.
  • Tilføj nu halvdelen af din garam masala til kyllingen, og steg det i et par minutter mere.
  • Flyt kyllingen over til et ovnfast fad, når det er gennemstegt.
  • Bland piskefløden og resten af din krydderiblanding på panden. Skær peberfrugt fint, og tilsæt det også til panden. Kog det op. Hæld derefter indholdet over i det ovnfaste fad med kylling, smag det til med salg og peber, og sæt det i ovnen i 20 minutter.
Blomkålsris
  • Riv blomkål eller blend det i en foodprocessor, hvis du laver det helt fra bunden. Skær løg og hvidløgsfed fint. Opvarm en pande med smør, og steg løg og hvidløg. Tilsæt blomkålsris edamamebønner og karry, sauter i ca. 5 minutter. Lav en hul i i midten af blandingen og slå ægget ud. Bland det godt med resten af blandingen, tilsæt salt og peber, og server den lækre blomkålsblanding med garam masala.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her