4.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Super, super god ret på Keto
- Nudlerne er super lækre og passer godt ind her
- Velsmagende og nærende ret
Ulemper
- Kræver specialingredienser (shirataki nudler)
Endelig vurdering af retten
Denne ret bruger shirataki nudler, som stammer fra Konjac roden - nudlerne er derfor 100 procent kostfibre, og optages ikke direkte som kulhydrater, og det gør dem ideelle på Keto Retten er fuldendt på alle måder, og smager udsøgt. Der er ost i kødbollerne, og de har en udsøgt smag af persille og andre lækkerier!
Keto kødboller med shirataki nudler
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kødboller
- 300 gram hakket oksekød
- 1 stk hvidløgsfed
- 50 gram revet ost
- 50 gram parmesan
- 1 bundt frisk persille
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 1 spsk olivenolie
Tomatsauce
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 400 gram hakket tomater
- 2 tsk tørret oregano
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peber
Shirataki nudler
- 400 gram shirataki nudler eller andet tilbehør
Fremgangsmåde
Kødboller
- Bland oksekød, hvidløg, revet ost, halvdelen af din parmesan, persille, æg og salt og peber i en skål, og bland det godt sammen.
- Tilføj fedtstof til en pande, form kødboller og steg dem på panden på alle sider, til de er gyldne hele vejen rundt - ca. 10 minutters stegning på middel varme. Tag kødbollerne af når de er færdige, og læg dem på en tallerken
Tomatsauce
- Hak løg og hvidløgsfed. Steg løg på den samme pande som kødet i nogle minutter, og tilføj derefter hvidløget. Steg lidt mere, og tilføj så hakket tomater, oregano og salt og peber. Lad det simre i 5 minutter og tilføj kødbollerne. Bland det godt, og lad det simre (gerne med låg) i 15 minutter
Shirataki nudler
- Kog dine shirataki nudler efter anvisningen og tilføj dem til retten inden servering, bland det godt
Inden servering
- Stryg det sidste parmesan over retten inden servering