5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Hurtig at svinge sammen, resten er bagetid
  • God til to dage
  • Super lækker med den bagte skorpe på blomkålsmosen

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Dette er en opskrift på klassisk shepards pie, som er kødfyld med mos på toppen. Opskriften er lavet med lækkert og krydret kødfyld, efterfulgt af en blomkålsmos på toppen. Den kan nydes selvstændigt eller med en god salat til, og egner sig til alle, Keto eller ej, da den er rigtig hverdagsagtig

Keto Shepards Pie

Bedøm denne ret

3.75 fra 8 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid35 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 658kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 53g
Fedt: 43g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kødfyld
  • 1 stk rødløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 800 gram hakket oksekød
  • 1 spsk smør
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 60 gram tomatpure
  • 2 spsk worchestershiresauce, kan undlades
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 100 ml rødvin
  • 200 ml bouillon
Blomkålsmos
  • 1 stk blomkål
  • 5 spsk smør
  • 50 gram flødeost
  • 1 stk æg
  • 100 gram revet ost
  • 0,5 tsk tørret timian

Fremgangsmåde

Kødfyld
  • Hak løg og bladselleri. Kom smør i en gryde, og steg løget i 2-3 minutter.
  • Tilsæt kødet, og steg, til det er gennemstegt.
  • Tilsæt alle de andre ingredienser til kødfyldet: bladselleri, hvidløgsfed, tomatpuré, worcestershiresauce, timian, rosmarin, rødvin, oksebouillon, salt og peber. Lad det simre i 15-20 minutter. Imens gør du din blomkålsmos klar.
Blomkålsmos
  • Tænd ovnen på 200°.
  • Skær blomkålen i buketter, og kog dem i 10 minutter.
  • Hæld alt vandet fra gryden med blomkål, når de er kogt. Blend med en stavblender, og tilføj smør, flødeost, æg, revet ost og timian. Smag til med lidt salt.
  • Find et ovnfast fad frem, og smør det med lidt fedtstof. Læg kødfyldet i bunden og blomkålsmosen på toppen. Bag den i ca. 20 minutter, eller til blomkålsmosen har fået en gylden farve.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her