3.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Kan spises af alle
  • En rigtig lækker ret!
  • Godt næringsindhold

Ulemper

  • Lidt arbejdstid i at skære i knoldselleri
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Med denne ret går vi lidt efter den klassiske hasselbagte kartoffel med en god bøf og en chili dressing. Retten rammer plet, i en Keto version der er værd at smage på. Der mangler intet i den her ret, og slet ikke kulhydraterne.

Oksebøf og hasselbagte celleri med chilidip

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid35 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto], [Liberal LCHF]
Kalorier: 765kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 38g
Fedt: 62g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Hasselbagt knoldselleri
  • 1 stk knoldselleri
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
Tykstegsbøf
  • 350 gram tykstegsbøf
  • 2 spsk smør
Chilidressing
  • 8 spsk smør ca. 100 gram
  • 30 ml rødvin
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i stykker svarende til halvekartofler.
  • Lav dem til hasselbagte ”kartofler” ved at skære en masse små riller, som går næsten hele vejen igennem stykket. Skær rillerne med ca. 2-3 mm afstand som på billedet.
  • Smør dem med olivenolie, drys med salt, peber og rosmarin, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.
Chilidressing
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen, og bland det med rødvin, rødvinseddike og chilipulver. Hak en god håndfuld persille, og bland det i. Stil dressingen påkøl, indtil maden er klar.
Tykstegsbøf
  • Steg bøffen i smør på en pande. Giv den ca. 1 minut på hver side per cm tykkelse.
Noter:
Vi har estimeret til, at 2 personer spiser ca. halvdelen af chilidippen, i sin oprindelige opskrift. Halvdelen af dippens indhold er derfor ikke medregnet i ernæringsindholdet. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her