5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Sund og nærende
- God mæthedsfornemmelse og smag
- Kun 5g kulhydrater per 100g
Ulemper
- Lettere dyrt at lave
- Høj kalorietæthed, hvorfor man hurtigt kan få for mange kulhydrater
Endelig vurdering af retten
Rugbrød er for mange et must, men her kommer stenalderbrød til undsætning for alle på keto. Det er faktisk ok at spise dette brød på keto, hvis dit pålæg er ordentligt. Du skal dog tænke over, at selvom kulhydratindholdet er lavt, er kalorietætheden høj. Der er altså generelt mange kalorier i stenalderbrød, hvor man hurtigt kan spise for mange kulhydrater eller kalorier
Keto stenalderbrød
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 100 gram hørfrø
- 150 gram græskarkerner
- 100 gram sesamfrø
- 100 gram solsikkekerner
- 100 gram mandler
- 50 gram hasselnødder
- 75 gram revet ost
- 5 stk æg
- 100 ml olivenolie
- 1,5 tsk salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 160°. Hak mander, hasselnødder og græskarkerner groft. Læg dem i en stor skål, og tilsæt alle de andre ingredienser. Bland det godt eller pisk det med en elpisker.
- Smør en passende bageform med fedtstof, og hæld kerneblandingen i formen. Bag brødet i 50-60 minutter ved 160°.