1.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Utrolig god smag
- Egner sig til mange ting
- Til mange portioner som pålæg
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Denne tunmousse er fantastisk pålæg til bl.a. stenalderbrød, 90 sekunders brød, friske boller og mange andre keto bagværk. Den er fed, smager lækkert og super nem at lave. Denne tunmousse bruges i mange opskrifter med rugbrød, og fungerer som food prep, hvor du laver den én gang, og bruger den flere gange, i løbet af ugen. Denne ketovenlige tunmousse bruges som pålæg i flere opskrifter med fx. stenalderbrød
Ketovenlig tunmousse
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 140 gram tun
- 2 spsk smør
- 125 gram creme fraiche 38%
- 2 spsk ketchup
- 2 blade husblas
- 3 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Udblød husblas i kold vand. Det gør du ved at tage en lille skål med vand og lægger din husblas i, og lader den ligge der lidt.
- Hæld tunen til afdrypning i en sigte (pres vandet fra tunen). Kom tunen i en skål og bland den rundt med en gaffel. Tilsæt smør, cremefraiche, ketchup og citronsaft. Rør det hele sammen og smag moussen til med salt og peber.
- Knug vand af husblas, smelt med et par skefulde kogende vand i en skål, og rør i det, indtil det er helt opløst. Hæld husblas i tunblandingen i en tynd stråle ved konstant omrøring
- Fyld tunmoussen i en skål, dæk til og stil i køleskab i minimum en times tid.