Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

Artikler og guides - Vægttab

5 tips inden du starter din ketodiæt

5 tips inden du starter din ketodiæt

Forberedelse betyder alt, når man starter på en ketodiæt – og specielt hvis man er ny.

LCHF mad er ikke altid nemt – Det kan det sagtens være, og vores mål er at gøre det nemt for dig. Men hvis man plejer at spise kulhydrater, er LCHF en kæmpe omvæltning. Maden tager oftest længere tid at lave, men til gengæld er den sundere, langt mere smagfuld, og så er det den bedste vej til et langvarigt vægttab.

Her er de 5 vigtigste ting, du bør gøre, inden du starter din ketodiæt.

1. Lav madplan
Planlæg ugens mad – I hvert fald aftensmaden. Hvis du er helt ny til keto, kan det være en fordel af planlægge morgenmad, frokost og aftensmad. På den måde ved du i forvejen hvad du skal spise i løbet af dagen, og behøver ikke tage stilling til hvad dagens menu er. Alternativt kan du købe vores 14 dages ketoliv. Denne indeholder morgenmad, frokost og aftensmad, samt indkøbsliste og ernæringsindhold for alle retterne. Læs mere her. Sørg for at købe ind til hele ugen, eller 3-5 dage af gangen, sådan at du har alle de ting du skal bruge, og ikke skal rende ud efter madvarer, når sulten presser på.

Når du laver madplan for hele dagen, behøver du ikke “tracke din mad” med Lifesum, Myfitnesspal eller en helt trejde. For her ved du nemlig allerede, hvor mange kalorier du får på en dag.

2. Hav snacks klar
Hvis du kommer fra en sukkerholdig kost, vil du med al sandsynlighed få lyst til kulhydrater i starten af din ketodiæt. Det er en svær lyst at holde tilbage, men den er også kun til stede i starten, fordi du er ved at afvende din sukkerafhængighed. Efter nogle dage eller en uge, forsvinder din trang til sukker og søde sager.

Hav derfor nogle lækre ketovenlige snacks klar. Der er mange alternativer, og nogle af desserterne man kan få på en ketodiæt, slår enhver sukkerholdig snack. Du kan f.eks. lave en chokoladekage på 2 minutter, chokolademousse, havregrynskugler (uden havregryn), eller en hjemmebagt bolle med smør på 90 sekunder! Disse kræver dog f.eks. sukrin eller mandelmel. Læs om disse varer i punkt 4.

Af snacks uden alternative ingredienser og med meget lidt forberedelse, kan du f.eks. spise pekan nødder, mandler (kun få mandler), mørk chokolade 85% (og ikke en helt plade), bær med flødeskum, oliven eller diverse oste, både bløde og hårde.

3. Tøm køkkenet for fristelser
Når vi er fristet, har vi langt større chance for at knække, og dykke i den sukkerholdige mad. Et godt råd er derfor at minimere risikoen, ved at skaffe dig af med den sukkerholdige madvarer. Det er ikke altid en mulighed at fjerne alle kulhydrater fra huset, da resten af familien måske ikke lever på en ketodiæt, men så længe du skaffer slik, chips og chokolade af vejen, er du godt på vej. Der er ingen grund til, at udsætte dig selv for så stor en opgave det er, at modstå slik, kage og andre søde sager, ved have det så tæt på, som i køkkenskabene.

4. Køb mandelmel, sukrin, vaniljepulver og sukkerfri sirup
Du kan godt leve på en ketodiæt uden at købe disse produkter, men det er uden tvivl ikke lige så sjovt. Med mandelmel og sukrin kan du lave nogle fantastiske desserter, og der er samtidigt mange madretter der kan indeholde mandelmel. Hvis du vil have det fulde ud af din ketodiæt, kan du overveje at  købe mandelmel, sukrin, vaniljepulver og sukkerfri sirup.

Vi har valgt at have et samarbejde med Bodystore, fordi vi oplever, at de har de bedste og billigste produkter når det kommer til at købe specialprodukter på LCHF og keto.

5. Mål din fremgang
Det er motiverende at se, at det man gør virker. På ketodiæten oplever man, specielt i starten, at mange kiloer rasler af. Det er derfor en kæmpe motivationsfaktor at se med sine egne øjne, at man taber sig. Inden du starter din ketodiæt, kan det derfor være en god idé at måle din startvægt. Vi kan næsten garantere dig, at din vægt vil falde hurtigt på ketodiæten, og det giver motivation til at fortsætte.

Hvis du kører ketodiæt i længere tid, kan du opleve på et tidspunkt, at din vægt stagnere. Det kan den gøre, fordi dine fedtceller fyldes med vand. Du taber altså fedt, men tager væske på i stedet. Efter lidt tid (f.eks. en uge) kan du opleve, at du pludseligt over natten har tabt et helt kg. Det er ganske normalt, og det er noget vi alle oplever. Begrebet kaldes Whoosh effekten, og vi har skrevet en artikel om den her. Når du oplever whoosh effekten, er din vægt det samme, men omkredsen af din mave, dine lår og andre steder, bliver stadig mindre. Vi kan derfor anbefale, hvis du vil afprøve ketodiæten over længere tid, at du måler på andre parametre end din vægt. Tag et målebånd og mål din mave og hoftebredde, overarm, lår, baller og brystkasse.

Hvis det ikke er for meget for dig, kan du lige så godt måle på alle de parametre der er tilgængelige, for at have største chance for succes. Du kan derfor supplere dine målinger med en fedtprocent, hvis du køber en ordentligt vægt, der kan måle fedtprocent. Du skal dog være forsigtig med disse, da mange af dem er utrolig upålidelige. Vi bruger selv Tanita kropsanalyse, men den er en anelse pebret. Mange af de billigere vægte kan sagtens bruges til at måle ændringer i fedtprocent, men er ikke så pålidelige til at måle den helt korrekte fedtprocent. Giver det mening?

 

Har du selv nogle uundværlige tips til dem der starter en ketodiæt? Så smid dem i kommentarfeltet, så vi alle kan få gavn af dem!

 

Andre opskrifter

Left Menu Icon