Familievenlig Keto Blomkålsgratin med Sprødt Bacon

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid15 min
Ventetid30 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 350kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 18g
Fedt: 28g
Fiber: 5g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 800 gram blomkål delt i buketter
  • 200 gram røget bacon skåret i tern
  • 2 dl piskefløde
  • 150 gram revet cheddarost
  • 2 stk æg let pisket
  • 1 stk løg finthakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 1 spsk frisk persille hakket

Fremgangsmåde

Forberedelse
  • Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Del blomkålen i mindre buketter.
  • Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand i 5 minutter. Afdryp godt.
Sauce og fyld
  • Smelt smør på en pande. Svits finthakket løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt bacontern og steg til sprødt.
  • Bland piskefløde, let piskede æg, grovrevet cheddar, salt og peber i en skål. Tilsæt baconblandingen og rør godt sammen.
Gratinering
  • Læg de kogte blomkålsbuketter i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over.
  • Bages i ovnen i 25–30 minutter, til toppen er gylden og saucen bobler.
Servering
  • Drys hakket persille over retten og server varm med en frisk grøn salat som tilbehør.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her