Familievenlig Keto Blomkålsgratin med Sprødt Bacon
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 800 gram blomkål delt i buketter
- 200 gram røget bacon skåret i tern
- 2 dl piskefløde
- 150 gram revet cheddarost
- 2 stk æg let pisket
- 1 stk løg finthakket
- 1 fed hvidløg presset
- 1 spsk smør
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 1 spsk frisk persille hakket
Fremgangsmåde
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Del blomkålen i mindre buketter.
- Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand i 5 minutter. Afdryp godt.
Sauce og fyld
- Smelt smør på en pande. Svits finthakket løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt bacontern og steg til sprødt.
- Bland piskefløde, let piskede æg, grovrevet cheddar, salt og peber i en skål. Tilsæt baconblandingen og rør godt sammen.
Gratinering
- Læg de kogte blomkålsbuketter i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over.
- Bages i ovnen i 25–30 minutter, til toppen er gylden og saucen bobler.
Servering
- Drys hakket persille over retten og server varm med en frisk grøn salat som tilbehør.
Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.



