8.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Lækker og sund
- Hverdagsagtig og familiemad
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En lækker omgang kylling i karry, der har godt med sunde fedtstoffer, og er lavt på kulhydrater. Opskriften er god til Keto, men er meget hverdagsagtig, og kan derfor spises af alle, Keto eller ej. Den smager fantastisk og giver masser af mæthed med sine bønner og blomkålsris
Kylling i karry med blomkålsris
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kylling i karry
- 450 gram kyllingebryst
- 10 gram frisk ingefær
- 1 tsk chilipulver
- 1 stk rødløg
- 1 stk broccoli
- 1 spsk kokosolie
- 2 tsk rød karrypasta
- 100 gram grønne bønner
- 800 gram kokosmælk
Blomkålsris
- 500 gram blomkålsris
- 2 spsk smør
Fremgangsmåde
Kylling i karry
- Skær kyllingen i spisestørrelser, og læg på en tallerken.
- Riv ingefæren, skær chilien i mindre stykker, og hak løget. Skær broccolien i små buketter.
- Varm kokosolie på en pande, og steg løg og chili. Tilsæt ingefær efter 1 minut, og steg det med
- Tilsæt kylling, og lad det tage farve på ydersiden. Kom derefter salt, peber og rød karrypasta på panden, og steg det, indtil kyllingen er gennemstegt.
- Tilsæt broccolibuketter og grønne bønner. Tø dem op først, hvis de er fra frost. Steg ved hård varme i 2 minutter, hvor du vender det ofte.
- Skru lidt ned for varmen igen, hæld kokosmælken i, og lad retten simre ved middelhård varme i mindst 10-30 minutter. Lav dine blomkålsris imens
Blomkålsris
- Blend blomkål til ris i en foodprocessor, eller brug en pose med færdigeblomkålsris. Kom smør på en pande, og steg risene ved hård varme i ca. 3-4minutter. Krydr eventuelt med salt og peber